Kattens beteende Mat
Start

Kattens beteende - Mat

Vikt


 

Fråga: 

Min katt äter knappt något på sommaren jämfört med vintern. Mår min katt inte bra?

 

Svar:

Det första du bör göra är att ta katten till veterinär så att den inte drabbats av någon sjukdom eller smitta. Skulle katten vara frisk så är det relativt vanligt att katten ändrar hull beroende på årstid. Särskilt om det är en utekatt. Enligt en studie som gjorts åt katterna 11% mindre i juli än i december. Studien gjordes under 6 år och samma trend visades under alla 6 år. Anledningen till detta är inte helt lätt att utröna men kan bero på temperatur, dagslängd samt att sommaren erbjuder många fler nöjen och då blir inte mat lika intressant.

 

Vattenskål


 

Fråga: 

Min vägrar att dricka ur sin skål, vill bara dricka gammalt vatten som står på bordet. Hur ska jag göra för att den ska dricka ur sin skål?

 

Svar:

Tänka på placering av skålen. Katten vill oftast inte ha vattenskålen placerad precis intill sin matskål. Ställ den en bit ifrån och ha gärna fler mindre vattenskålar utspridda i bostaden.

 

Hetsätning


 

Fråga: 

Min katt slänger i sig maten. Hur får jag den att sluta hetsäta?

 

Svar:

Katter vill oftast äta lite åt gången under hela dagen. Om din katt hetsäter så kan du använda dig av t ex aktivitetsmatskålar- eller leksaker. Då måste katten själv få ut maten och det tar lite tid så då omöjligt att hetsäta. Ett annat alternativ är att du delar upp maten i mindre mängd och gömmer på olika ställen i bostaden, så katten får leta och får därmed inte i sig allt på en gång.

 

Kontakt

 

E-post : Kattgruppen

 

Kattgruppen

Kattgruppen

 

Kattgruppen verkar än så länge endast i södra stockholmsområdet.

 

 

Copyright. All Rights Reserved